Εικόνα του blog με ένα μαγιό με σχέδιο λεμόνια και  ένα διακοσμητικό λεμόνι και φύλλα πάνω σε ένα τραπέζι

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κοιτάζει για νέα εσώρουχα και να σκέφτεται, "Είναι τόσο υπέροχο! Πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Θα το αγοράσω αμέσως!"; Εάν ναι, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Το suc.gr συγκέντρωσε για εσάς τα 9 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν αγοράζουν ή φοράνε εσώρουχα. Δείτε αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας τουλάχιστον σε μία από αυτές τις περιπτώσεις.

1. Ύφασμα σουτιέν

υλικό σουτιέν

Να προτιμάτε να μην συνδυάζετε δαντελωτά εσώρουχα κάτω από στενά παντελόνια ή λεπτές μπλούζες, ειδικά όταν αυτά έχουν απαλά χρώματα. Καθώς θα δημιουργήσει μια συγκεκριμένη τραχύτητα στο ύφασμα κάτι το οποίο τραβάει όλα τα μάτια σε εκείνο το σημείο. Τα μη λεία υφάσματα των εσωρούχων μπορούν να καταστρέψουν την αισθητική της συνολικής εμφάνισής σας. Διαλέξτε σουτιέν με λεία επιφάνεια. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι να φορέσετε σουτιέν χωρίς ραφές, τα προτιμάτε κυρίως το καλοκαίρι καθώς τα ρούχα μας έχουν πιο λεπτό ύφασμα συγκριτικά με τον χειμώνα.

2. Εσώρουχα σύσφιξης

Εσώρουχα σύσφιξης

 Μερικές γυναίκες στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα σμιλευμένο σώμα, επιδιώκοντας την τέλεια εμφάνιση, αγοράζουν συσφικτικά προϊόντα μικρότερου μεγέθους. Αυτή η προσέγγιση είναι λανθασμένη και επιβλαβής για το σώμα σας. Έρευνες έδειξαν ότι μπορούμε να φοράμε shapewear για λιγότερο από 6 ώρες. Διαφορετικά, η ροή του αίματος θα διακοπεί, ειδικά εάν έχει γίνει επιλογή λάθος μεγέθους. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό νούμερο σε συσφικτικα εσώρουχα 

3. Μέγεθος σουτιέν

Μέγεθος σουτιέν

 Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι τα σουτιέν μικρότερου μεγέθους μπορεί να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα μεγαλύτερου στήθους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μικρότερα σουτιέν πιέζουν το στήθος και αντί να δώσουν το σχήμα που θεωρητικά πιστεύετε ότι δίνουν δημιουργούν ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Επίσης, αν είναι πολύ μικρό το σουτιέν, μπορεί να διαταράξει τη ροή του αίματος. Γι' αυτό και σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε σουτιέν με βάση τις μετρήσεις σας. Μάθετε το νούμερο του σουτιέν σας σε 3 βήματα.

4. Χρώμα εσωρούχων

Χρώμα εσωρούχων

Το να φοράτε μαύρο σουτιέν κάτω από μια λευκή μπλούζα ήταν κάποτε μία από τις κορυφαίες τάσεις. Πλέον όμως ούτε λόγος. Επιλέξτε εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος όταν φοράτε λεπτές υφασμάτινες μπλούζες και λευκά παντελόνια.

5. Homewear

Homewear

Πιστεύετε ότι μόλις φτάσετε στο σπίτι, θα πρέπει να βγάλτε το σουτιέν σας και να ξεκουράσετε το στήθος σας. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για τις γυναίκες οι οποίες έχουν σχετικά μικρό στήθος. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, εάν επιλέξετε να μην φοράτε σουτιέν κατά τη διάρκεια που είστε στο σπίτι το στήθος σας ενδέχεται να κρεμάσει με τον καιρό. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα αθλητικό μπουστάκι. Επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει, κρατά ψηλά το στήθος και δεν προκαλεί δυσφορία.

6. Υλικό εσωρούχων

Υλικό εσωρούχων

Ρούχα και εσώρουχα τα οποία είναι 100% βαμβακερά είναι πολύ άνετα και ασφαλή για την υγεία μας. Ωστόσο, χάνουν την ελαστικότητα τους και καταστρέφονται πολύ γρήγορα. Είναι καλό να επιλέγουμε εσώρουχα και ρούχα με σύνθεση συνδυαστική από βαμβάκι και elastane.

7. Αγαπημένα εσώρουχα

Αγαπημένα εσώρουχα

Πολλές γυναίκες λατρεύουν να φορούν strings γιατί φαίνονται κολακευτικά και είναι αόρατα κάτω από τα ρούχα. Τα strings κατασκευάζονται συνήθως από συνθετικά υφάσματα που μπορούν να ερεθίσουν την ευαίσθητη περιοχή και να προκαλέσουν βακτηριακή ανάπτυξη και ερεθισμό. Αποφύγετε να φοράτε strings για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα και προσπαθείτε να επιλέγετε εσώρουχα με βαμβακερή σέλα.

8. Συνδυάζοντας τα εσώρουχα

Συνδυάζοντας τα εσώρουχα

Τα σετ εσωρούχων έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, το πάνω και το κάτω μέρος είναι κατασκευασμένα από το ίδιο ύφασμα και ταιριάζουν μεταξύ τους άψογα. Δεύτερον, το ίδιο μοτίβο και χρώμα θα κάνει την εμφάνισή σας αρμονική και κομψή.

9. Καθημερινά εσώρουχα

Καθημερινά εσώρουχα

Ένα άλλο, κοινό, λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να φορούν shapewear ή συνθετικά εσώρουχα κάθε μέρα. Με αυτή την επιλογή υπάρχει περίπτωση να προκληθούν πολλές αρνητικές συνέπειες: όπως για παράδειγμα το όχι τόσο κολακευτικό σχήμα σώματος αλλά και κάποια προβλήματα υγείας. Το ιδανικό καθημερινό εσώρουχο είναι τα κλασσικά εσώρουχα ή αλλιώς mini, midi, maxi. Έχουν τέλεια εφαρμογή, είναι κατασκευασμένα από υφάσματα υψηλής ποιότητας και ταιριάζουν σχεδόν σε όλους τους σωματότυπους.

Αναγνωρίζετε κάποια από τα παραπάνω λάθη; Θα χαρούμε να μας πείτε και εσείς κάποια από τα «λάθη» που ίσως δεν έχουν αναφερθεί στο άρθρο.